Skip to content

08. Vergelijkbare methodes

Ongetwijfeld hebben degenen die enigszins vertrouwd zijn in de wereld van seksualiteit in ons programma overeenkomsten opgemerkt met Tantra. Onthouding van ejaculatie is inderdaad ook een concept wat bij het toepassen van Tantra voorkomt.

De onthouding van de ejaculatie vindt haar oorsprong in Tantra; in maithunâ is het belangrijk dat de man zijn sperma niet ontlaadt omdat het wordt beschouwd als een kostbaar product van de levensmacht. Sperma wordt in een fijnere substantie omgezet die de hogere centra van het lichaam voedt en voorbereidt op de geestelijke transformatie, hetgeen het doel van Tantra is. In maithunâ zouden vrouwen tijdens het ritueel wel een orgasme mogen bereiken. Haar opwinding produceert een vaginale afscheiding dat de ervaren tântrika dan via zijn penis kan opzuigen. Van de vrouwelijke afscheiding wordt verondersteld dat het verrijkend is voor het hormonale systeem van de tântrika, dat verder helpt in zijn geestelijke transformatie.

Als we de metafysische aspecten van Tantra even buiten beschouwing laten zien we dat de concepten waar hier mee gewerkt wordt niet geheel verschillend zijn. Een essentieel verschil echter is dat deze vorm van onthouding door de persoon zelf wordt bepaald. Met andere woorden, hoewel de mannelijke ejaculatie wordt onthouden net als in ons programma, is het bij Tantra de man zelf die beslist of en wanneer een ejaculatie plaatsvindt. Het allerbelangrijkste en essentiële kenmerk van ons programma is het principe dat het de vrouw is die de beslissing neemt over de timing van de ejaculatie van de man.

Advertenties
Geef een reactie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: