Skip to content

05. Verlangen is de drijfveer

Om het meest fundamentele aspect van menselijke relaties beter te begrijpen moet men eerst het essentiële verschil in vrouwelijke en mannelijke seksualiteit onderkennen. Aangezien de meeste paren enkel lippendienst bewijzen aan deze verschillen, bestaat er voor vrouwen die deze verschillen wel onderkennen en naar waarde weten te schatten, de mogelijkheid direct uit het inherent aanwezige erotische potentieel van het huwelijk te putten. Zoals al eerder opgemerkt, is de mannelijke seksualiteit georiënteerd op de achtervolging. Zoals een volbloed paard het meeste geniet van een flinke galop, zo geniet de typische man van niets meer dan van het overhalen van een vrouw tot seks. Hoe langer de jacht duurt en hoe uitdagender de achtervolging is, des te opwindender voor de man en des te vastbeslotener zal hij zijn in de achtervolging. Hoe meer hindernissen hij moet overwinnen, des te meer zal hij de prijs najagen en des te meer zal hij de prijs waarderen wanneer hij deze uiteindelijk bereikt. Daar tegenover zul jij zijn hernieuwde aandacht, energie en zijn pogingen om jou voor zich te winnen waarderen.

Je erotisch potentieel in werking stellen wordt nu net zo eenvoudig als het plaatsen van deze hindernissen in jouw seksuele relatie met je echtgenoot.

Soms zullen mannen, zodra zij hun eigen behoeftes op dit gebied ontdekken, hun vrouw ervan proberen te overtuigen om gedurende zeer lange periodes hun erotisch potentieel op hen uit te oefenen. Maar vanwege het sociale taboe met betrekking tot machtsuitoefening binnen een relatie, kan het voor sommige vrouwen moeilijk zijn om op zich hun gemak te voelen met hun erotisch potentieel, zelfs wanneer hun echtgenoten er nadrukkelijk om vragen.

Hoe kun je nu het beste deze hindernissen voor je echtgenoot plaatsen?

Zoals wij hebben gezien is de seksuele activiteit voor je man het meest tastbare aspect van de romantische liefde. Vanwege de genetisch bepaalde biologische reflexen van de man, moet op het toppunt van zijn seksuele activiteit de ejaculatie van zijn sperma plaatsvinden. Om opnieuw de sluimerende oven van haar man zijn verlangen op te stoken is het voor de vrouw noodzakelijk om controle te krijgen over het al dan niet plaatsvinden van seksuele activiteit en, het allerbelangrijkste, om de zekerheid weg te nemen van ejaculatie door seksuele omgang. Alleen dan zal de echtgenoot pas echt beseffen dat zijn prooi voortdurend en dagelijks opnieuw zal moeten worden verleid en overwonnen. De echtgenoot wordt hierdoor gereduceerd tot slechts een mogelijke kandidaat in plaats van de luie ietwat decadent geworden veroveraar, en ook eenmaal in bed zal hij door moeten gaan met jou te plezieren. Onder deze speelse nieuwe afspraken krijgt de hofmakerij zijn oorspronkelijke hoofse betekenis terug. Het koesteren van een sterk verlangen naar een veelal onbereikbare vrouw.

Het is belangrijk te begrijpen dat mannen zodanig biologisch geprogrammeerd zijn dat ze bijna altijd in de stemming zijn voor seks. Ook het opwekken van een orgasme is voor mannen niet moeilijk, en dan hebben we het hier uiteraard over het mannelijk orgasme. Als een man zich concentreert op het bereiken van zijn hoogtepunt, is dit doorgaans geen enkel probleem. Strikt genomen heeft de natuur mannen zo geprogrammeerd dat een op en neer gaande beweging binnen enkele minuten leidt tot ejaculatie. Het was je vast al opgevallen dat het geen vereiste is dat de vrouw hierbij klaarkomt of er zelfs maar van geniet. Alleen als er met de seksuele behoeften van de vrouw rekening gehouden wordt en de daad iets meer gaat omvatten dan het bovenstaande, zal seks zich ontwikkelen tot “de liefde bedrijven”.

Nu wil het toeval dat mannen ontdekken dat het genot dat zij ervaren bij seks enorm toeneemt als zij leren hun eigen behoeftes ondergeschikt te maken en meer aandacht schenken aan de verlangens van hun vrouw. Op zich voegen langdurige seksuele sessies en verschillende vormen van voorspel en naspel niets toe aan de primaire voortplantingsbehoeftes van de man. Hoewel dit soort inspanningen als voornaamste doel hebben om het genoegen van de vrouw te vergroten, kunnen deze ook intens bevredigend zijn voor de man, vooral door de ervaring dat hij ziet dat zijn vrouw klaarkomt. Hierdoor leert de man dus, door het uitstellen van zijn orgasme en zich te concentreren op activiteiten waarbij het genoegen van de vrouw centraal staat, dat hij zijn eigen seksuele opwinding kan vergroten en verlengen.

In zijn boek “Men and Marriage” merkt George Gilder op: “Vrouwen manipuleren het mannelijke seksuele verlangen om hen de langetermijncyclussen van de vrouwelijke seksualiteit en de natuur te leren waarop onze beschaving is gebaseerd.”

Hoewel een man er oprecht naar zou kunnen streven om zijn vrouw seksueel te bevredigen, blijft hij met het probleem kampen dat zijn ingeboren neiging hem ertoe beweegt om met een zo klein mogelijke inspanning een orgasme te bereiken door middel van geslachtsgemeenschap. Zelfs de mannen die proberen deze neiging te overwinnen zullen hier niet altijd in slagen. Uiteindelijk is deze neiging ook precies waarvoor de natuur hem voorbestemd heeft, namelijk om zijn genetische bijdrage te maximaliseren en optimaliseren.

Het is duidelijk dat sprake is van conflicterende doelen. Tijdens de gemiddelde seksuele activiteit, winnen de oerinstincten van je man het vaak. Hij doet dit niet met opzet, zo zit hij nu eenmaal in elkaar. Alleen jij kan dit veranderen door de controle te nemen over de situatie en er zo zeker van te zijn dat zijn zaadlozing alleen plaats vindt op een voor jou geschikt moment.

Zoals wij hebben gezien is het juist de aandacht van de man voor de behoeftes van de vrouw die van seks voor zowel man als vrouw een intens prettige activiteit gemaakt hebben. Dus zul je je echtgenoot moeten leren dat seks er alleen voor jouw plezier is en niet voor dat van hem. Het is niet zo dat hij niet langer van seks mag genieten. Integendeel, onder de nieuwe afspraken zul je ontdekken dat hij meer opgewonden en bevredigd zal raken dan ooit tevoren. Het is gewoon zo dat mannen heel goed in staat zijn om vrouwen in bed te behagen en te verleiden tot meer en dat je echtgenoot er onvermijdelijk ook zijn eigen bevrediging aan ontleent wanneer de seks gericht wordt op jouw bevrediging,. Zijn bevrediging zou nieuwe en andere vormen kunnen aannemen, maar zijn bevredigingsniveau zal samen met dat van jou absoluut hoger worden.

De afspraak die je met hem gaat maken is simpelweg deze: intieme omgang gebeurt uitsluitend nog wanneer jij bepaalt dát het gebeurt en hóe jij wilt dat het gebeurt. Je hebt géén seks meer alleen maar omdat je echtgenoot opgewonden is. Jij bent alleen nog maar bezig met intieme activiteiten wanneer jij er voor in de stemming bent en jij beslist wat er gebeurt, want jij weet voor welke activiteit je in de stemming bent. Zowel de man als de vrouw erkennen dat de bevrediging en het genoegen van de vrouw het voorop staat. De bevrediging die hij van jouw sessies ondervindt, zullen in rechtstreeks verband staan met het genoegen dat jij ervaart.

Het is belangrijk te begrijpen dat we het nu hebben over een breed scala van intieme activiteiten, die uiteraard traditionele seksuele betrekkingen zullen omvatten, maar hiertoe niet beperkt blijven. Neem bijvoorbeeld een situatie waarin je misschien een langdurige lichaamsmassage met hete olie prettig zou vinden. Door velen, inclusief ondergetekende, zou dit als een als een intieme activiteit beschouwd worden. Een dergelijke massage zou misschien heel goed kunnen leiden tot een bepaalde seksuele daad, maar het is cruciaal te begrijpen dat dit niet persé hoeft, tenzij je het zelf graag wilt. In veel gevallen zal je het misschien prettig vinden om na afloop van de massage lekker in slaap te vallen en weg te dromen. De gemiddelde vrouw is misschien bang om haar echtgenoot te vragen haar regelmatig een massage te geven. Zij voelt zich dan misschien verplicht om toe te staan om seks met haar te hebben, ongeacht haar behoefte op dat moment. Onder dit programma vindt je dit alleen nog maar goed op basis van je eigen gevoelens op dat moment.

Alvorens we ons verder gaan verdiepen in deze materie om de volgende passage te citeren uit “Orgasms for two: the joy of partner sex” van Betty Dodson Ph.D.:

“De mythe van het voorspel

 Het is volledig te begrijpen waarom heteroseksuele stellen graag klaar willen komen door “Penis- & Vagina Seks”. Het is zo handig, zo makkelijk en geweldig om steeds weer de gelijktijdige orgasmes samen met je partner te ervaren. Echter, als Romeo’s stevige penis heerlijk in Juliet’s natte vagina beweegt en zo bij praktisch elke man zorgt voor een orgasme, maar slechts bij een handjevol vrouwen, wat doen we dan met alle dames die niet klaarkomen van alleen vaginale penetratie? Misschien zouden we onze definitie van gezamenlijke seks kunnen verbreden door er een vorm van directe clitorale stimulatie tijdens de geslachtsgemeenschap aan toe te voegen, zij het met de hand, ofwel met een vibrator.

 Laten we eens beginnen bij het voorspel. Zowel vrouwentijdschriften als veel sekshandboeken benadrukken het belang van het “voorspel”. Ons wordt verteld dat vrouwen er meer van willen krijgen en dat mannen er niet genoeg aan doen. Ik spreek uit ervaring door te zeggen dat een klein voorgerechtje van een beetje zoenen, het liefkozen van de borsten en clitorale aanraking voorafgaand aan het hoofdgerecht van penetratie bijna nooit genoeg is om de seksuele eetlust van een gezonde vrouw te bevredigen. Net als zij opgewonden begint te raken van rechtstreeks clitoraal contact, stopt hij ermee en dringt haar vagina binnen. En terwijl hij geniet van de ideale erotische sensatie van zijn penis die in haar beweegt, zwoegt zij nu om een klein indirect clitoraal contact te krijgen, hetgeen voor de meeste vrouwen niet te vergelijken is met de aanhoudende clitorale stimulatie die normaliter leidt tot het bereiken van een orgasme.

 Stelt u zich eens voor dat een man verteld wordt dat hij als voorspel met zijn penis in een vagina op en neer mag rijden maar dat wanneer het tijd wordt voor zijn orgasme, zij op zijn gezicht moet gaan zitten, zodanig dat haar clitoris zijn mond binnendringt. Dit zal hem een “volledig oraal orgasme” geven. Hij mag niet met zijn hand zijn penis aanraken terwijl zij hem in zijn mond neukt, want anders zal ze misschien denken dat haar clitoris niet groot genoeg is om hem zijn orgasme te bezorgen. Om haar vrouwelijk ego te beschermen, eindigt hij met het “faken” van een orgasme, maar hij redeneert dat dit het waard is om de lieve vrede te bewaren. Later kan hij in de badkamer masturberen of als zij diep genoeg in slaap is kan hij zich misschien in bed aftrekken terwijl hij zijn adem inhoudt en stilligt om haar niet te wakker te maken.

 In plaats van het woord “voorspel” te gebruiken, moeten we nadenken over een nieuwe term zoals bijvoorbeeld “seksspel”. De meeste vrouwen willen clitorale stimulatie voorafgaand aan en tijdens de geslachtsgemeenschap, en soms zelfs erna als ze nog een keer klaar wil komen.”

 

Zoals Mw. Dodson laat zien komt er bij seks meer kijken dan simpelweg vaginale penetratie met de penis. Penetratie hoeft niet het allesomvattende “hoofdgerecht” te zijn. Een seksuele ervaring hoeft niet te bestaan uit een serie van korte voorgerechtjes gevolgd door het seksuele hoofdgerecht van geslachtsgemeenschap. In feite is elke plezierige activiteit op zich waard om het hoofdgerecht te zijn. Er zijn tijden wanneer iemand van een vijfgangen diner geniet, maar heel dikwijls kan een maaltijd van een enkel gerecht ook volstaan. Je zou je vrij moeten voelen om eens zo’n enkel gerecht te kiezen uit het volledige menu van seksuele & intieme activiteiten.

Advertenties
Geef een reactie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: