Skip to content

03. Het spel der verleiding

“Voordat je getrouwd bent, kan een man de hele nacht wakker liggen van iets wat je gezegd hebt. Ben je eenmaal getrouwd, dan zal hij in slaap vallen nog voordat je uitgesproken bent.”

– Helen Rowland (1876-1950) –

Wij houden van het spel der verleiding. Wie de diepere beweegredenen van de man en de vrouw wil begrijpen komt al gauw bij de evolutie terecht. De evolutie heeft ons voortgebracht als wezens met bepaalde elementaire en nog altijd aanwezige kenmerken. Eén daarvan is bijvoorbeeld dat alle mannen het jagersinstinct in zich hebben. Zij zijn de jagers, de achtervolgers, de strijders. Mannen hebben door de eeuwen heen gejaagd en gestreden om van alles, van de lende van een wild zwijn op een tropische vlakte in Afrika, tot aan het bezit van een leren bal op het voetbalveld. Natuurlijk is een van de geweldigste jachttrofeeën die mannen kunnen bemachtigen de genegenheid en de aandacht van een vrouw. In feite kunnen vrouwen gezien worden als de beoogde prooi of beloning waar mannen om strijden.

Om hun beloning te bemachtigen, zullen mannen letterlijk alle hindernissen op hun pad willen overwinnen. Maar het winnen van de prijs op zich is niet altijd wat het lijkt. Mannen hebben nauwelijks waardering of respect voor datgene wat die zij al te gemakkelijk hebben kunnen bemachtigen. Hoewel de prehistorische mens voor voedsel inderdaad op langzamere, tammere dieren jaagde, was het juist de uitdagende jacht op wilde vleesetende dieren (die zich leenden voor het vervaardigen van jachttrofeeën) die de folklore zou bepalen. De uitdaging is maatgevend voor de tevredenheid. Een profvoetballer waardeert een gewonnen wedstrijd tegen een plaatselijk amateurteam niet. Hij ziet geen uitdaging en is niet blij met de overwinning. Het is juist de moeilijk behaalde overwinning tegen een even sterke of bij voorkeur zelfs grotere macht die de grootste waarde heeft. Volgens hetzelfde principe wordt een vrouw die zichzelf te vlug en al te gemakkelijk aan mannen weggeeft zelden gerespecteerd of gewaardeerd. We kennen de meisjes uit onze schooljaren die gewillig en veelvuldig seks hadden met de jongens. Zonder uitzondering zullen deze dames hebben moeten ervaren dat ze niet  gerespecteerd of gewaardeerd werden door de mannen die zo makkelijk van hun seksuele diensten gebruikmaakten.

Hierdoor zien we dus dat de mate waarin mannen hun prijs waarderen rechtstreeks gerelateerd is aan de inspanning die nodig is om dat bepaalde doel te bereiken. Het is dan ook duidelijk dat de inspanning die een man bereid is te plegen evenredig toeneemt met de waarde van de prijs die hij najaagt. Als we nu weer even in onze gedachten teruggaan naar de tijd dat we jong waren en het spel der verleiding werd gespeeld, dan is het duidelijk dat de man inspanning moest plegen om zijn vrouw te bemachtigen, in de meeste gevallen zelfs een enorme inspanning. En zal hij, zoals al aangegeven, zijn beloning als steeds groter ervaren naarmate hij zich meer inspanningen heeft moeten getroosten.

Wanneer een man het allerbelangrijkste in zijn leven najaagt, de aandacht van een vrouw, is hij bereid om hiervoor een verbazingwekkende inspanning te leveren. Dat is wat we feitelijk zien gebeuren tijdens de periode van de partnerkeuze. Kijken we nu naar het gedrag van je echtgenoot van de tijd dat jullie elkaar net kenden, dan zien we dat hij volop met de jacht bezig was, een jacht met jouw aandacht en genegenheid als de beloning. Voor een man is er geen grotere bevestiging voor het winnen van die achtervolging dan het bereiken van seksuele omgang met de door hem begeerde vrouw.

We weten nu dus dat het mannelijke seksuele verlangen gestimuleerd wordt door uitdaging. Hoe groter de uitdaging is, hoe groter het seksuele verlangen wordt. Geen wonder dus dat je huwelijk saai wordt, als je echtgenoot je niet meer achter je aan hoeft te zitten voor seks. Hij wordt als de leeuw in de dierentuin, die wacht op voedertijd. Hij verliest zijn passie. En jouw wens en verlangen om zijn aandacht leidt alleen maar tot wederzijdse frustratie en teleurstelling .

Een eerste conclusie is dus dat het plegen van inspanning een essentieel onderdeel is van het liefdesritueel van man en vrouw. Een man jaagt niet op iets wat hij al bezit. In de meeste huwelijken is dit de belangrijkste oorzaak voor het gebrek aan aandacht en interesse voor de vrouw van de man. Te veel huwelijken slepen zich voort. De partners leven in de veronderstelling dat de romantiek gewonnen is, de achtervolging is beëindigd en de prijs is toegekend. Het tastbaarste element van die romantiek, seks, kan misschien plezierig en prettig zijn, maar door de zekerheid en voorspelbaarheid van seks wordt het huwelijk van veel passie beroofd.

De sleutel naar het opnieuw ontdekken van lust, passie en erotiek binnen het huwelijk is simpelweg het opheffen van de vanzelfsprekendheid van seks. Dit eenvoudige concept brengt een beetje creatieve vrouwen op allerlei nieuwe interessante en opwindende ideeën. Het doel van dit artikel is om er hiervan een aantal te onderzoeken om je in de richting te leiden die anderen reeds gegaan zijn. Om je de gelegenheid te geven om de verleiding een vaste plaats binnen je huwelijk te geven om zo de opwinding en passie te herontdekken als nooit te voren.

Nu we verder gaan in deze bespreking zou ik alle vrouwelijke lezers op het hart willen drukken dat dit is geen zware verplichting is die naast al je andere verplichtingen ook nog eens op je schouders komt te liggen. Dit is leuk! L E U K. Leuk! Wat je ook doet, zowel jij als je echtgenoot zullen het samen doen omdat jullie het beiden echt willen en omdat jullie dagelijks de vruchten plukken. Jullie kunnen wezenlijke nieuwe dimensies aan jullie huwelijk toevoegen, en elke dag een nieuwe bladzijde toevoegen aan jullie eigen roman vol passie.

Advertenties
Geef een reactie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: