Skip to content

02. Hofmakerij

“Hofmakerij, dat moet ongeveer 15 of 16 jaar geleden zijn geweest, toen hadden mijn vrouw en ik verkering,” aldus een echtgenoot. “We zijn al weer lang geleden getrouwd en al wat rest op het gebied van verleiding is een vervagende herinnering.”

Zie bijvoorbeeld ook de onderstaande passage uit een vraag gesteld aan Ann Landers, een bekende Amerikaanse ‘Lieve Lita’, die jarenlang in diverse kranten haar adviezen gaf:

Dear Ann Landers: Ik ben nu drie jaar getrouwd en ik ben onlangs bevallen van een zoon. Ik vind het heerlijk om moeder te zijn, maar de laatste tijd maak ik me ernstige zorgen over mijn huwelijk. De romantiek en passie zijn afgenomen tot ongeveer het nulpunt. Mijn echtgenoot en ik kunnen dagen lang zonder ook maar iets van een aanraking en het schijnt hem niet eens te storen. Hij was vroeger altijd heel gepassioneerd, maar het lijkt wel alsof hij vergeten is hoe dat moet. Steeds als ik tijd probeer vrij te maken voor ons samen is hij ‘te moe’. Ik weet dat hij hard werkt, maar ik word hier erg gefrustreerd en boos van. Laatst probeerde ik erover te praten en vroeg: “Waar is mijn romantische echtgenoot gebleven, weet jij waar hij is?” Hij lachte alleen maar en antwoordde, “De romantische echtgenoot bestaat niet. Mannen doen alleen maar romantisch om een meisje te krijgen.”

Klinkt dit bekend?

Wat wordt er nu precies bedoeld met  “een vrouw het hof maken” en hoe sluit dit aan bij het voorgaande?

Hofmakerij is de inspanning om de gunsten van een vrouw te winnen, het is een man die de genegenheid van een vrouw zoekt met als doel een liefdesverhouding. Als de inspanningen gewaardeerd worden wordt dit op meer of minder subtiele wijze beloond en beide betrokkenen kunnen intens genieten van het proces.

Door hofmakerij weer nieuw leven in te blazen binnen je huwelijk kun je opnieuw mogelijkheden van liefde en passie ontdekken die je al lang had afgeschreven Je kan in je huwelijk de hartstochtelijke liefde herscheppen die je ervoer toen je voor het eerst een afspraakje had met je man. Door samen te werken kun je opnieuw het vuur uit je verkeringstijd doen oplaaien.

Advertenties
Geef een reactie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: